Pyszna, chrupiąca i prosta w wykonaniu – egipska wersja
mizerii doskonale sprawdza się jako dodatek do ciepłych mięs, ale również jako
orzeźwiająca przekąska, szczególnie na lato.
Składniki:
- 2 ogórki wężowe albo 10 gruntowych,
- 100 g „fety”,
- ¼ szklanki posiekanej dymki ze szczypiorem,
- 2 łyżki jasnego octu winnego,
- łyżka oliwy z oliwek,
- szczypta pieprzu,
- łyżeczka świeżej mięty (z braku świeżej nada się też suszona, choć to oczywiście nie to samo).
Przygotowanie:
- Ser rozdrobnij widelcem i dokładnie wymieszaj z oliwą, octem, dymką ze szczypiorem i pieprzem. Ma powstać lekko lejąca się masa.
- Ogórki pokrój w grube półplasterki i polej masą serową. Wymieszaj. Całość posyp miętą. Smacznego J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz